lista
sanatosi sa fim

07/08/2018 by Mediprice with 0 comments

Tu stiai ca ai acest drept?


Dreptul la sanatate reprezinta unul dintre drepturile fundamentale ale omului, fiind unul natural, pe care fiecare persoana poate sa si-l exercite, inalienabil si imuabil. Daca analizam definitia conceptului de sanatate, data de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), acesta reprezinta o stare pe deplin favorabila atat fizic, mintal cat si social.

Particularizand pe contextul actual al Romaniei de criza, responsabilitatea in sanatate apartine pacientilor care trebuie sa manifeste suficienta grija pentru a nu se imbolnavi si personalului medical care este tras la raspundere pentru toate problemele legate de deficientele din sistem (lipsa medicamentelor, lipsa personalului medical, lipsa materialelor consumabile și materialelor sanitare ).

Potrivit legii, dreptul la ocrotirea sanatatii este garantat si statul este obligat sa ia masuri pentru asigurarea igienei si a sanatatii publice.

Migrarea romanilor catre sistemul medical privat are la baza incalcarea acestor drepturi fundamentale, fapt care se resimte in buzunarul multora dintre noi. Avem parte de igiena intr-o institutie medicala privata, dar platim, nu stam la cozi interminabile la usile cabinetelor, dar platim si lista exemplelor poate continua.

Terenul casigat de sistemul privat de sanatate in detrimentul celui de stat este unul considerabil in Romania 2018, fata de alte state, si desi sanatatea costa, multi dintre romani au inteles ce inseamna siguranta.

Asadar, o reala economie inseamna sa ai grija de sanatatea ta. Trebuie sa fii constient de stilul de viata pe care il ai, ceea ce consumi, activitatile zilnice si mai ales, ceea ce iti transmite corpul. Aceasta trebuie sa fie valabil pentru persoanele de toate varstele, tineri, adulti sau batrani.

Lasa Comentariu