lista
fb1

23/07/2018 by Mediprice with 0 comments

IATROFOBIA – teama de medic


Multi oameni sufera de teama la gandul ca trebuie sa mearga la doctor.  Tulburarea se cheama IATROFOBIE–  de la cuvantul grec iatros – medic.
Cele mai cunoscute semne resimtite de cei afectati de iatrofobie sunt: senzatie de sufocare, transpiratie excesiva, greata, palpitatii, teama de a nu pierde controlul, toate acestea manifestandu-se doar la gandul ca te vei intalni cu purtatorul halatului alb. Bineinteles intervine si alta temere, aceea de a primi un diagnostic alarmant.
Daca suferi de aceasta tulburare, primul pas consta in acceptarea acestei temeri. Sentimentul de teama este asociat de cele mai multe ori cu sentimentul de lipsa de control a situatiei. De aceea, pentru a creste acest control este foarte important sa fii informat. Citeste despre corpul uman, cum functioneaza, de ce are nevoie pentru a functiona si care sunt consecintele, in timp, daca nu ai grija de sanatate.
Intrucat PREVENTIA, notiune recent introdusa in sistemul medical romanesc, ocupa un loc foarte important in mentinerea starii optime de sanatate a pacientilor, este esential sa-ti  invingi temerile legate de medic si sa te prezinti la controalele periodice.

Lasa Comentariu