lista
comun

22/05/2018 by Mediprice with 0 comments

Comunicat de presa: Studiul Mediprice arata ca Piata serviciilor medicale private a crescut, in 2017, cu 12%

Bucuresti, 21 mai 2018 – Piata serviciilor medicale private este unul dintre cele mai dinamice sectoare de business din Romania, dupa ce a avansat, in 2017, cu 12% fata de anul anterior, arata o analiza a Mediprice. In prezent, valoarea acestui segment de servicii este de aproximativ 1,7 miliarde de euro, cu o crestere medie anuala de 9,5% produsa in perioada 2011-2016. Primele cinci lanturi private* din Romania au realizat, anul trecut, o cifra de afaceri cumulata de aproximativ 400 de milioane de euro.

Dinamica deosebita a pietei arata o crestere semnificativa a cererii populatiei pentru servicii medicale private. La aceasta evolutie au contribuit, in ultimii ani, instabilitatea sectorului public de sanatate si cresterea venitului disponibil al clasei de mijloc. Din pacate, Romania este tara cu unul dintre cele mai reduse volume ale informatiilor din domeniul serviciilor medicale, atat din perspectiva pacientilor, cat si a furnizorilor. Acest lucru afecteaza evolutia sectorului public, dar si a celui privat”, arata Eliza Pintilie, Director General Mediprice.

In perioada 2011-2016, numarul spitalelor private din Romania s-a dublat, ajungand la peste 200 de unitati. Pe de alta parte, numarul spitalelor publice a scazut semnificativ, in urma inchiderii a 67 de unitati la 1 aprilie 2011. In acelasi timp, numarul centrelor medicale private a crescut de trei ori, pana la peste 600 de unitati in 2016. Potrivit Elizei Pintilie, inclusiv nivelul ridicat al „platilor din buzunar” in unitatile de stat a contribuit la dezvoltarea pietei private, ingreunand accesul populatiei la serviciile publice de sanatate.

In 2015, platile informale au ajuns, pentru prima data, la 21% din volumul total al cheltuielilor pentru asistenta medicala in Romania, fata de o medie UE de 15%. „In acest context, romanii valorizeaza tot mai mult serviciile private, unde aspectul general al unitatii sanitare, reputatia acesteia, experienta medicilor, aparatura de ultima generatie si relatia cu pacientul sunt criterii de performanta. Un plus ar fi ca nivelul de digitalizare al pietei sa creasca: intreaga oferta de servicii sa fie vizibila, tarifele – transparente si sa poata fi accesate rapid, printr-un simplu click”, arata reprezentanta Mediprice.

Utilizatorii romani de internet genereaza, lunar, aproximativ 200.000 de cautari ale sintagmei „analize medicale”. Potrivit raportelor de cercetare a pietei, compararea preturilor si a ofertelor este un pas esential in decizia de cumparare a utilizatorilor online in intreaga lume. Doar in 2014, jumatate dintre clientii online la nivel mondial au folosit cel putin o data comparatoarele de preturi in detrimentul navigarii directe pe un anumit site.

Despre Mediprice

Mediprice este primul comparator de servicii medicale din Romania, disponibil de la inceputul acestui an pentru utilizatorii si furnizorii de servicii medicale private. Platforma optimizeaza cautarea pe internet, oferind informatii complete despre servicii, unitati medicale, profesionisti si tarife, reunind pana acum 65 de clinici si lanturi private de servicii medicale din Romania. Baza de date a www.mediprice.ro cuprinde peste 7.000 de prestatii medicale si este un agregator care permite geolocalizarea serviciului dorit si vizualizarea medicului practicant, fiind cea mai usoara si rapida metoda de a accesa informatii despre un serviciu medical.

Lasa Comentariu

Salut! Numele meu este Sabin si sunt fondatorul platformei mediprice.ro. Am dezvoltat acest portal pentru a te ajuta sa gasesti rapid si simplu toate informatiile necesare alegerii unui serviciu medical atunci cand ai nevoie de asistenta medicala. Pentru a putea dezvolta optim functiile platformei si pentru ca tu sa ai acces la informatie medicala completa, acorda-mi un minut si completeaza un chestionar anonim legat de optiunile tale in domeniul Sanatatii.

Chestionarul poate fi completat AICI.