lista
Traumatismele prin strivire de la nivelul mainilor

17/05/2018 by Mediprice with 0 comments

Clinica ZETTA – Chirurgia mainii


Traumatismele prin strivire de la nivelul mainilor

Sunt traumatisme rezultate in urma unor accidente cu energie foarte inalta, ceea ce afecteaza toate tesuturile de la nivelul mainii (oase, ligamente, vase de sange si nervi) si recuperarea medicala, pe langa interventia chirurgicala, este de lunga durata.

Cea mai frecventa metoda este caderea unui obiect foarte greu pe mana sau prinderea mainii in usa, majoritatea desfasurandu-se la locul de munca. Simptomele sunt: durerea foarte mare (datorita luxatiilor si fracturilor ce pot fi produse, de asemenea,sangerearea, tumefactia, vanataile, echimozele sunt alte semne de certitudine. Daca nervii sunt afectati, predomina senzatii de furnicatura, amorteala. Alte simptome pot fi crampele sau imposibilitatea miscarii.

In cazul unui astfel de accident, trebuie apelat departamentul de urgenta intr-un timp cat mai scurt. Intre timp se poate aplica gheata la nivelul loviturii, infasurata intr-un prosop/carpa. (Gheata va ajuta sa reduca inflamatia)

De cele mai multe ori este nevoie de o radiografie sau ecogrfie de parti moi pentru a vizualiza leziunile tesuturilor adiacente. Este nevoie de un diagnostic cat mai complet si un plan de tratament imediat pentru a beneficia de rezultate optime.

Este de evitat masajul zonei respective sau aplicatiile calde.

Dupa operatie se vor folosi imobilizatiile gipsate, iar in functie de recuperarea post chirurgicala se va initia recuperarea medicala.

Exercitiile din cadrul recuperarii medicale vor reduce inflamatia iar fizioterapiava accelera vindecarea tesuturilor.

Interventiile chirurgicale sunt reluate in marea majoritate a cazurilor pentru a minimaliza sechelele si a optimiza functia.

Lasa Comentariu

Salut! Numele meu este Sabin si sunt fondatorul platformei mediprice.ro. Am dezvoltat acest portal pentru a te ajuta sa gasesti rapid si simplu toate informatiile necesare alegerii unui serviciu medical atunci cand ai nevoie de asistenta medicala. Pentru a putea dezvolta optim functiile platformei si pentru ca tu sa ai acces la informatie medicala completa, acorda-mi un minut si completeaza un chestionar anonim legat de optiunile tale in domeniul Sanatatii.

Chestionarul poate fi completat AICI.