lista
Ce_este_Abdominoplastia_clinicazetta.ro

16/04/2018 by Mediprice with 0 comments

Ce este Abdominoplastia?


Ce este Abdominoplastia?

Abdominoplastia reprezinta excizia chirurgicala a excesului de piele si a grasimii in excess de la nivelul abdomenului, oferindu-i un aspect aplatizat.

Majoritatea pacientilor care apeleaza la interventia de Abdominoplastie, au avut unul din evenimentele de mai jos:

  1. Nasterea: Sarcina, actul biologic suprem al unei femei, ce aduce pe pamant un bebelus, sinonim de bucurie, si fericire. Dar, uneori, pentru ca nu toata lumea are aceasi elasticitate a pielii, unele mamici raman cu un exces de piele care nu se retrage la nivelul abdomenului.
  2. Pierderea de greutate: Dupa adoptarea unui stil de viata sanatos, o alimentatie sanatoasa combinata cu un stil de viata sportiv si foarte activ, ce ajuta la pierderea in greutate si arderea grasimii corporale. Problema este ca, la anumite persoane ramane un exces de piele.

Printr-o interventie chirurgicala, se practica excizia excesului de piele de la nivelul abdomenului pentru a indeparta pielea in exces, depozitele adipoase, vergeturile din zona inferioara a abdomenului si, bineinteles pentru a intinde si fixa muschii drepti abdominali, restaurand aspectul ferm al acestuia. Astfel, in cateva ore, pacienta va avea un abdomen frumos, plat si cu pielea intinsa.

* In functie de cantitatea de piele de excizat, pentru rezultate optime, se poate lua in considerare mutarea ombilicului.

Ingrijorat(a) de cicatrice?

*Cicatricea de abdominoplastie este ascunsa in zona de lenjerie intima, si nu se vede.

Daca la piscina sau la mare reprezinta un moment de gena sociala, dupa interventie, purtarea bikinilor va deveni chiar o placere cu un simt de incredere in propria persoana.

Recuperea este caracterizata in primele zile cu o pozitie cocosata (pentru a nu pune prea multe tensiune pe zona operata) si purtarea burtierelor care ajuta la vindecare.

Dupa aproximativ 2-3 saptamani pacienta deja poate sa reia un stil de viata activ. Drenurile de la operatie sunt folosite mai mult ca o masura de precautie; interventia se efectueaza cu conceptul de bloodless surgery – adica se da o atentie deosebita la fiecare vas, oricat de mic ar fi, sa fie cauterizat in timpul interventiei.

Un nou trend printre persoanele care au apelat la Abdominoplastie, este conceptul de Body-Art. Acesta poate sa fie aplicat la cateva luni dupa interventie si cicatricea sa fie acoperita de un tatuaj, cele mai populare printre femei fiind tatuajele cu trandafiri, fluturasi sau delfini.

Pentru mai multe detalii despre interventia de Abdominoplastie sau programari, te rugam sa suni 📲 la nr-ul de telefon: 031.005.12.42 sau sa ne trimiti un e-mail la adresa: contact@clinicazetta.ro 📧

Dr. Amit Beedasy

Medic Specialist in Chirurgie Plastica

Microchirurgie Reconstructiva

Lasa Comentariu